ПОЧИНА ГЕНЕРАЛНИОТ ДИРЕКТОР НА РЕПЛЕК АД
М-р ДУШАН ТУЏАРОВ
(03.10.1930-20.05.2019)

БИОГРАФИЈА-

– Роден на 03.10.1930, во Струмица
– Основно и средно образование завршил во Струмица
– Фармацетскиот факултет при Универзитет во Белград, каде дипломирал на 15.07.1957 година и се здобил со звање Магистер по фармација

ПРОФЕСИОНАЛНА ДЕЈНОСТ

– “ГРАДСКА АПТЕКА СТРУМИЦА” (1957-1960)- Магистер по фармација
– “АЛКАЛОИД” Скопје (1960-1967) – Комерцијален директор
– “КРКА” Ново Место, Словенија – (1967-1978) -Советник на Генерален директор
– “РЕПЛЕК АД” Скопје (1978-2019)–Генерален директор, Претстедател на Управен одбор на РЕПЛЕК АД
– Претседател на Асоцијација на веледрогерии во СФРЈ
– Основополжник на Фармацевтската Комора на Македонија
– Претседател на Фармацевтската Комора на Македонија 1992 год.-1996 год.
– Почесен член на Стопанска Комора на Република Македонија
– Член на Советот на НБРМ

М-р Душан Туџаров е основач на РЕПЛЕК АД и РЕПЛЕК ФАРМ ДООЕЛ.
Со својата енергичност и неуморниот дух за време на целиот свој работен век се посвети на пренесувањето на визијата за развој и унапредување на професионалното работење на РЕПЛЕК АД и РЕПЛЕК ФАРМ ДООЕЛ.

За вработените на РЕПЛЕК АД и РЕПЛЕК ФАРМ беше и секогаш ќе остане пример за пожртвуваност, делотворност, совесност и чесност, личност со висока професионалност и подготвеност за несебична поддршка на своите колеги и на сите вработени.

Неговото визионерство, несебичност и професионално искуство дадоа огромен придонес за македонската економија.

Човек кој до последен миг од животот редовно доаѓаше на своето работно место, секогаш со ведар лик и насмевка, полн со идеи за уште поголеми деловни успеси.

М-р Душан Туџаров беше пожртвуван сопруг, татко и дедо на неговото семејство.

Почивај во мир,

Реплек АД, Реплек Фарм, Реплек Маркет

Вашето здравје - наша обврска
Вашето здравје - наша обврска
Вашето здравје - наша обврска
previous arrow
next arrow
Slider
Image is not available
Image is not available

Два нови револуционерни производа од линијата Heaven7 Biocellular ANTI-AGE

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider
IconIcon
IconIcon
IconIcon
IconIcon
IconIcon
Slider
Image is not available

Со интензивна работа, флексибилност и брза адаптација кон регулативите на секој од таргетираните пазари како и со склучување договори со добро избрани локални партнери, чекор по чекор, денес Реплек Фарм ДООЕЛ Скопје успеа во своето портфолио да вклучи респектибилен број на лиценцирани и маркетирани лекови во различни земји, со рапиден раст на извозната стапка.

за инвеститорите

Image is not available

Процесот на создавање на нов фармацевтски производ е комплексен процес кој во себе вклучува иновативност, знаење, искуство и опременост, сето тоа споено и добро организирано во Секторот за Развој и Истражување.

развој и истражување

Image is not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

Погледнете ги нашите производи

производи на реплек фарм

Image is not available

Дознајте што е ново во Реплек Фарм

Медиа центар

Image is not available

Во Реплек Фарм секогаш препознаваме и цениме стручен кадар.
Погледнете кои работни позиции се отворени:

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider