←Пребарување: Лекови кои се издаваат без рецепт

Пребарување на лекови без рецепт според азбучен ред

(заштитено име) :

Пред употреба внимателно да се прочита упатството! За индикациите, ризикот од употребата и несаканите дејства на лекот консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт.
Податоците на web страната служат само за информирање,а не за самолекување.Истите не се наменети за промоција или рекламирање.

A

AДОЛОР ® Грипо Ц

(paracetamol, ascorbic acid, caffeine, chlorpheniramine maleate)

Филм обложени таблети(200 mg +150 mg + 25 mg + 2.5 mg) x 20


AДОЛОР ® Екстра

(paracetamol, caffeine)
таблети (500 mg + 65 mg ) x 20


AДОЛОР® КИДС 

(paracetamol)

перорален раствор 30 mg/ 1 ml, 100 ml


AДОЛОР® Колд

(paracetamol, pseudoephedrine, dextromethorphan)

Филм обложени таблети (500 mg + 30 mg + 15 mg) x 20


AДОЛОР®Рино

(paracetamol, pseudoephedrine)

Филм обложени таблети (325 mg + 30 mg) x 20


АКТИФЕН® 

(ibuprofen)

каплети (филм-обложени таблети) 200 mg x 10

каплети (филм-обложени таблети) 200 mg x 20


АКТИФЕН ® 

(ibuprofen)

каплети (филм-обложени таблети)  400 mg x 10

каплети (филм-обложени таблети)  400 mg x 20


AКТИФЕН® КИДС

(ibuprofen)
перорална суспензија 100 mg/ 5 ml, 100 ml


АЛЕРЗИН®

(cetirizine)
филм обложени таблети 10 mg x 10

D
ДИКЛОФЕНАК

(Diclofenac)

Гел 1%

F
ФОРВИТА® Ц  

(ascorbic acid)

филм обложени таблети 1000 mg x 60


ФОРВИТА Ц

(ascorbic acid)
таблети за џвакање со вкус на лимон 300 mg x 50

*покрај во аптека може да се купат и на други места


ФОРВИТА Ц

(ascorbic acid)

таблети за џвакање со вкус на мандарина 300 mg x 50

*покрај во аптека може да се купат и на други места

I

ИБУПРОФЕН АКТИВ®

(ibuprofen)
филм обложени таблети 200 mg x 30


ИБУПРОФЕН АКТИВ®

 (ibuprofen)

филм обложени таблети 400 mg x 30

филм обложени таблети 400 mg x 10


ИБУПРОФЕН АКТИВ®  

(ibuprofen)

сируп 100 mg/ 5 ml x 100 ml


ИБУПРОФЕН АКТИВ® 

(ibuprofen)

крем 10 %, 50 g

K

KЕТОПРОФЕН

(ketoprofen)

крем 5%, 30 g


KОДЕФАН®

(paracetamol, propyphenazone, caffeine, codeine phosphate)

таблети (250 mg + 210 mg +50 mg +10 mg) x 10

 

L
ЛОРАТА

(loratadine)

таблети 10 mg x 10


ЛОРАТА

(loratadine)

sirup 5 mg / 5 ml, 100 ml

N
НЕУРО-ВИТ

(thiamine, pyridoxine,  cyanocobalamin)

филм-обложени таблети  (100 mg+200 mg+0.2 mg) x 10

O

OРАЛСЕПТ®

(benzydamine)

раствор за промивање на грло и уста 1.5 mg/1 g, 100 g


 

OРАЛСЕПТ®

(benzydamine)

раствор, спреј за уста 0.15%; 30 ml

 


OРАЛСЕПТ®

(benzydamine)

пастили 3 mg x 10

пастили 3 mg x 20

*покрај во аптека може да се купат и на други места

 

P

ПАРАФЕН®

(ibuprofen, paracetamol)

филм обложени таблети (200 mg +500 mg) x 10

филм обложени таблети (200 mg +500 mg) x 20


ПАРАЦЕТАМОЛ

(paracetamol)

сируп 120 mg/5 ml, 100 ml


ПАРАЦЕТАМОЛ

(paracetamol)

таблети 500 mg x 500


ПАРАЦЕТАМОЛ

(paracetamol)

супозитории 80 mg x 10


ПАРАЦЕТАМОЛ

(paracetamol)

супозитории 150 mg x 10


ПАРАЦЕТАМОЛ

(paracetamol)

супозитории 300 mg x 10

R
РЕКОНАЗОЛ®

 (ketoconazole)

шампон 2%, 120 ml


РЕКОНАЗОЛ®

 (ketoconazole)

крем 2 %, 30 g


РЕФАЛГИН®

(metamizole)

таблети 500 mg x 500

 

V
ВЕНТОР®

(nimesulide)
гел 2%, 50 g


ВИТАМИН Б6

(pyridoxine hydrochloride)

таблети 20 mg x 20

*покрај во аптека може да се купат и на други места


ВИТАМИН Е

(tocopherol)

таблети за жвакање 100 IE x 30

*покрај во аптека може да се купат и на други места


ВИТАМИН Ц

(ascorbic acid)

таблети 50 mg x 30

*покрај во аптека може да се купат и на други места


ВИТАМИН Ц 

(ascorbic acid)

таблети 500 mg x 250