НОВОСТИ

GMP стандардите на Реплек Фарм презентирани пред доктори од Република Казакхстан

Во организација на Реплек Фарм, а во рамките на континуираното одржување на одличните врски со партнерите, на 9ти јули 2018 година гости од Република Казакхстан ја посетија компанијата. Групата за посета која броеше 17 членови ја сочинуваа вработени од...

Секција на Здружение за палијативна грижа

Во рамките на активностите за континуирана медицинска едукација Здружението за палијативна грижа на Македонија одржа редовна секција на тема: “Насоки за палијативната грижа“, во клуб ресторан Ден Ноќ на ден 10.05.2018 година. Целта на работилницата беше ...

7-ми собир на Здружението за кардиоваскуларна хирургија и работилница на тема „Новини и трендови во кардиоваскуларната медицина“

Во рамки на одбележување на 18 години од започнувањето на работата на Специјализирана Болница по Хируршки Болести „ЖАН МИТРЕВ“ од Скопје, во аудиториумот на болницата на 2 март 2018 се одржа 7-миот собир на Здружението за кардиоваскуларна...

Меѓународен ден на Кохлеарниот имплант

На ден 25 февруари 2018 година се одржа Меѓународниот ден на Кохлеарниот имплант во организација на Здружението на родители на деца со оштетен слух Сурдитас Плус, кој се одржа во детскиот театарски центар, во старата скопска чаршија. На настанот беа...
GMP стандардите на Реплек Фарм презентирани пред доктори од Република Казакхстан

GMP стандардите на Реплек Фарм презентирани пред доктори од Република Казакхстан

Во организација на Реплек Фарм, а во рамките на континуираното одржување на одличните врски со партнерите, на 9ти јули 2018 година гости од Република Казакхстан ја посетија компанијата. Групата за посета која броеше 17 членови ја сочинуваа вработени од...

read more
Секција на Здружение за палијативна грижа

Секција на Здружение за палијативна грижа

Во рамките на активностите за континуирана медицинска едукација Здружението за палијативна грижа на Македонија одржа редовна секција на тема: “Насоки за палијативната грижа“, во клуб ресторан Ден Ноќ на ден 10.05.2018 година. Целта на работилницата беше ...

read more

7-ми собир на Здружението за кардиоваскуларна хирургија и работилница на тема „Новини и трендови во кардиоваскуларната медицина“

Во рамки на одбележување на 18 години од започнувањето на работата на Специјализирана Болница по Хируршки Болести „ЖАН МИТРЕВ“ од Скопје, во аудиториумот на болницата на 2 март 2018 се одржа 7-миот собир на Здружението за кардиоваскуларна...

read more

Меѓународен ден на Кохлеарниот имплант

На ден 25 февруари 2018 година се одржа Меѓународниот ден на Кохлеарниот имплант во организација на Здружението на родители на деца со оштетен слух Сурдитас Плус, кој се одржа во детскиот театарски центар, во старата скопска чаршија. На настанот беа...

read more

Работилници на Реплек Фарм за фармацевти и лекари во Струмица

„Примена и практични искуства од употребата на медицински канабис – гранични производи што содржат канабидиол”   Во рамките на планираните работилници, кои ќе се одржуваат во наредните месеци со мали групи лекари и фармацевти, а со цел споделување на знаења и искуства...

read more

Сертификат за Добра Производна Пракса за Реплек Фарм од Министерство за Индустрија и Трговија на Руската Федерација

Реплек Фарм ДООЕЛ, Скопје успешно ја помина инспекцијата и се здоби со Сертификат за Добра Производна Пракса Бр. GMP-00389/17/МК, од 6 Октомври 2017 година, издаден од Министерство за Индустрија  и Трговија на Руската Федерација. Со ова се докажа...

read more

Европски GMP Сертификат за Реплек Фарм ДООЕЛ, Скопје – успешно продолжување на следење на принципите на Европските барање за Добра Производна Пракса.

-  УСПЕШНО ЗАВРШЕНА ТРЕТА ЕВРОПСКА ДПП СЕРТИФИКАЦИЈА  - Фабриката за лекови Реплек Фарм ДООЕЛ, Скопје успешно ја помина инспекцијата од страна на JAZMP-Агенијата за лекови од Словенија, со што се здоби со обновен ДПП Сертификат, истовремено и проширен со...

read more

Работилница на Здружението на лекарите по анаестезија, реанимација и интензивно лекување и Македонската асоцијација на пластични, реконструктивни и естетски хирурзи

Во рамките на активностите за континуирана медицинска едукација Здружението на анаестезиолози и Македонската асоцијација на пластични, реконструктивни и естетски хирурзи одражаа работилница на тема: “Третман на хронична болка и малигни заболувања на кожа со осврт на...

read more

Годишен состанок на Македонско Здружение за цервикална патологија и колпоскопија

Македонското здружение за цервикална патологија и колпоскопија - МЗЦПК го одржа својот годишен состанок на 27.12.2017 година со почеток во 19.30 часот во клуб ресторан Ден и Ноќ. Состанокот беше акредитиран од МЛД/ЛКМ за континуирана медицинска...

read more

Промотивна акција – Светски ден на орално здравје

По повод светскиот ден на оралното здравје на 21 март, Реплек Фарм организираше промотивна акција во месец март на производот Оралсепт®, низ аптеките во Скопје. Промотивната акција ќе продолжи и оваа недела во аптеките на Алпи Фарм и тоа:...

Два нови револуционерни производи од линијата Heaven7 Biocellular ANTI-AGE

Heaven7 Biocellular ANTI-AGE, крем против флеки Heaven7 Biocellular Anti age кремот против флеки во својот состав како главна компонента содржи пептиди од морска репа. За делотворноста на препаратот потврда се и клиничките студии кои укажуваат дека пептидите од морска...

Масло од канабис

Масло од канабис

е едноставен модел на текст кој се користел во печатарската индустрија. Lorem ipsum бил индустриски стандард кој се користел како модел уште пред 1500 години, кога непознат печатар зел кутија со букви и ги сложил на таков начин за да направи примерок на книга. И не...