Boswellia Immunoactive

За подобрување на Вашиот имунолошки систем и
општата состојба на Вашето тело

Од стеблото на дрвото Boswellia serrata се лачи смола Boswellia (Темјан), која се користи сува и прочистена. Boswellia-та поседува значајни позитивни ефекти за човечкиот организам.

Boswellia-та се применува кај состојби на намален имунитет, влијае на подобрување на општата состојба на организмот и ја зголемува отпорноста кон надворешни влијанија. Содржи антиоксиданси кои делуваат на тој начин што ги врзуваат слободните радикали кои имаат моќ да ги оштетат клетките и ослабнат имунолошкиот систем. На тој начин тие ги штитат клетките од промени и го спречуваат нивното стареење. Исто така антиоксидансите го  успоруваат растот на туморните клетки со што се потенцира нивното антиканцерогеното дејство.

Boswellia-та покажува природна анти-воспалителна активност на местата каде има хроничен воспалителен процес, како резултат на нејзиното својство да го спречува создавањето на медијаторите – посредници на воспалителните процеси. Овие својства ја оправдуваат примената на Boswellia при разни воспалителни состојби, вкочанетост на зглобовите, болки во коските и состојби на отежнато движење. Boswellia исто така го забавува разградувањето на сврзните ткива и ׳рскавицата и ја зголемува нејзината цврстина и флексибилност.

Boswellia има позитивен ефект при состојби на отежнато дишење проследени со чуство на недостиг на воздух. Помага за релаксација на дишните патишта. Забележано е намалување на астматични напади во случај на користење на Boswellia како дополнување на редовната терапија.

Boswellia-та може да се користи подолг временски период и без штетни последици на желудникот како витален дел од дигестивниот тракт. Со примена на Boswellia се намалува оштетувањето на слузокожата на желудникот и се успоруваат гастроинтестиналните воспалителни процеси, поради што е и препорачливо дополнително користење на Boswellia при воспалителни болести на дигестивниот тракт.

Category:

Additional information

СОСТАВ

1 вегетријанска капсула содржи:
Босвелија (Темјан) сув прашок, 400 mg

ЕФЕКТИ

Boswellia-та покажува природна анти-воспалителна активност
на местата каде има хроничен воспалителен процес, како
резултат на нејзиното својство да го спречува создавањето на
медијаторите – посредници на воспалителните процеси. Овие
својства ја оправдуваат примената на Boswellia при разни
воспалителни состојби, вкочанетост на зглобовите, болки во
коските и состојби на отежнато движење. Boswellia исто така го
забавува разградувањето на сврзните ткива и ‘рскавицата и ја
зголемува нејзината цврстина и флексибилност.
Boswellia има позитивен ефект при состојби на отежнато
дишење проследени со чуство на недостиг на воздух. Помага за
релаксација на дишните патишта. Забележано е намалување на
астматични напади во случај на користење на Boswellia како
дополнување на редовната терапија.
Boswellia-та може да се користи подолг временски период и без
штетни последици на желудникот како витален дел од
дигестивниот тракт. Со примена на Boswellia се намалува
оштетувањето на слузокожата на желудникот и се успоруваат
гастроинтестиналните воспалителни процеси, поради што е и
препорачливо дополнително користење на Boswellia при
воспалителни болести на дигестивниот тракт.

НАЧИН НА УПОТРЕБА

2-3 капсули на ден со течност, после оброк