Брусница Plus +

За подобро здравје на Вашите уринарни патишта

Плодот на брусница е тврда црвена бобица со ниска калориска вредност која е богат извор на витамини, минерали, полифеноли, органски киселини, шеќери. Посебно е важно да се напомене дека содржи голем број антиоксиданти кои штитат од појава на карциноми.

Брусница plus+ вегетаријанските капсули содржат 250 mg Exocyan™ (Vaccinium macrocarpum) екстракт од брусница. Exocyan™ е високо квалитетен стандардизиран екстракт произведен по најнова технологија што содржи 10% проантоцианидис (PACs A-Type). Овој екстракт е  со европски квалитет и  за него се направени клинички студии кои укажуваат на неговата ефикасност во борбата со уринарните инфекции.

Докажано е дека екстрактот од брусница ја намалува способноста на бактеријата Escherichia coli да се врзува на ѕидовите на уринарниот тракт со тоа е незаменлива во борбата со инфекциите.

Category:

Additional information

СОСТАВ

1 вегетаријанска капсула содржи:
Exocyan™ екстракт од брусница 250 mg
(Vaccinium macrocarpum)

ЕФЕКТИ

Докажано е дека екстрактот од брусница спречува
прилепување на бактеријата Escherichia coli врз ѕидовите
на мочниот меур и уретрата, не дозволува нејзино
задржување во уринарните патишта и со тоа е
незаменлив природен препарат во борбата против
инфекциите на уринарните патишта.
Брусница plus+ вегетаријански капсули се препорачуваат
за олеснување на тегобите предизвикани од уринарни
инфекции.
Заради антиоксидативните својства Брусница plus+
капсулите можат да се користат и превентиво за заштита
од повторливи уринарни инфекции и подобрување на
општата состојба на организмот

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Возрасни и млади над 18 годишна возраст: 1 до 2 капсули
на ден со поголема количина на течност.