Цимет +ZN

вегетаријански капсули со екстракт од Цимет | Цинк, 200 mg + 5 mg

Не случајно циметот е најраспространет и најупотребуван зачин. Тој содржи бројни природни  соединенија со биолошка активност меѓу кои најважни се  цинамалдехид и еугенол. Исто така содржи и природни антиоксиданси кои помагаат во уништувањето на слободните радикали.

Главна карактеристика на циметот е дека помага во регулирање на нивото на шеќер во крвта. Циметот  ја зајакнува реакцијата на масните клетки  на инсулинот, со што доведува до подобра искористеност на инсулинот во телото.

ЦИМЕТ + Zn  капсулите на Реплек Фарм содржат исклучително квалитетен екстракт од цимет кој во комбинација со цинк стануваат вистински избор во борбата против покаченото ниво на шеќер во крвта.

Category:

Additional information

СОСТАВ

1 вегетаријанска капсула содржи:
Екстракт од цимет 200 mg
Цинк (во облик на цинк глуконат) 5 mg

ЕФЕКТИ

Главна карактеристика на циметот е дека помага во
регулирање на нивото на шеќер во крвта. Циметот ја зајакнува
реакцијата на масните клетки на инсулинот, со што доведува до
подобра искористеност на инсулинот во телото.
ЦИМЕТ + Zn капсулите на Реплек Фарм содржат исклучително
квалитетен екстракт од цимет кој во комбинација со цинк
стануваат вистински избор во борбата против покаченото ниво
на шеќер во крвта.

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Возрасни и млади над 18 годишна возраст: 1-2 капсули дневно
со малку течност.