Форвита ® Ц Кидс

таблети за џвакање со овошни ароми Ascorbic acid

ФОРВИТА® Ц КИДС таблетите за џвакање содржат аскорбинска киселина (витамин Ц), која спаѓа во групата на витамини растворливи во вода. Аскорбинската киселина (витамин Ц) е силен антиоксиданс, ги врзува  слободните радикали и на тој начин ги штити клетките од стареење. Има важна улога во одбраната од инфекции (настинки и грип). Го поттикнува имуниот систем да создава одбрамбени материи.

 

ФОРВИТА® Ц КИДС таблетите за џвакање се препорачуваат при:

  • недостаток на витамин Ц во организмот како резултат на: несоодветна и лоша исхрана, намален апетит, диети, намалување на телесната тежина;
  • орално земање на препарати на железо за да се зголеми апсорпцијата на железото;
  • состојби на зголемена потреба за витамин Ц: растење, голема физичка активност, стрес, висока телесна температура, инфекции, рани кои тешко заздравуваат;
  • треска, изгореници, долготрајно изложување на ниски надворешни температури, цревни заболувања (долготрајна дијареа), хируршки зафат.

 

Дневните потреби на децата  за Витамин Ц се задоволуваат со една таблета на ден. Таблетите се со пет различни  омилени вкусови  на секое дете  : јагода, малина, лимон, портокал, зелено јаболко.

Значајно е да се напомене дека Реплек Фарм се грижи и за здравјето на млечните заби на децата и овие таблети  за џвакање содржат ксилитолот кој дава чувство на ладење во устата. Не предизвикува расипување на забите.

Additional information

СОСТАВ

1 таблета за џвакање содржи: Витамин Ц 45 mg

ЕФЕКТИ

ФОРВИТА® Ц КИДС таблетите за џвакање се препорачуваат при:
• недостаток на витамин Ц во организмот како резултат на:
несоодветна и лоша исхрана, намален апетит, диети,
намалување на телесната тежина;
• орално земање на препарати на железо за да се зголеми
апсорпцијата на железото;
• состојби на зголемена потреба за витамин Ц: растење, голема
физичка активност, стрес, висока телесна температура,
инфекции, рани кои тешко заздравуваат;
• треска, изгореници, долготрајно изложување на ниски
надворешни температури, цревни заболувања (долготрајна
дијареа), хируршки зафат.
Дневните потреби на децата за Витамин Ц се задоволуваат со
една таблета на ден.
Значајно е да се напомене дека Реплек Фарм се грижи и за
здравјето на млечните заби на децата и овие таблети за
џвакање содржат ксилитолот кој дава чувство на ладење во
устата. Не предизвикува расипување на забите.

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Деца од 4 до 14 годишна возраст: 1 таблета за џвакање на ден.
Таблетите се џвакаат, не се голтаат со течност.