Форвита ® Феме

Folic acid

Фолната киселина припаѓа на групата Б витамини. Таа е важна за синтезата на материи неопходни за организмот, како што се нуклеопротеините и аминокиселините. Исто така, фолната киселина е важна за создавање и правилна функција на крвните клетки. Потребата за фолна киселина се зголемува за време на бременоста. Фолната киселина е важна за здрав раст на нероденото бебе и е неопходна за нормален развој на ‘рбетот, мозокот и черепот на нероденото бебе.

ФОРВИТА® ФЕМЕ таблетите се наменети за жени кои планираат бременост, како и за бремени жени  до првото тромесечие на бременоста. Се препорачува таблетите да се земаат во тек на целата бременост.

Секојдневната употреба на ФОРВИТА® ФЕМЕ  води кон намалување на ризикот од срцеви болести, мозочен удар и други потешки заболувања.

Category:

Additional information

СОСТАВ

1 таблета содржи:
Фолна киселина 400 μg

ЕФЕКТИ

ФОРВИТА® ФЕМЕ таблетите се наменети за жени кои
планираат бременост, како и за бремени жени до првото
тромесечие на бременоста. Се препорачува таблетите да
се земаат во тек на целата бременост.
Секојдневната употреба на ФОРВИТА® ФЕМЕ води кон
намалување на ризикот од срцеви болести, мозочен
удар и други потешки заболувања.

НАЧИН НА УПОТРЕБА

1 таблета на ден по јадење