Форвита ® Глукозамин

капсули со глукозамин, 500 mg

Глукозамин е природна, нетоксична биохемиска компонента. Тој е главна состојка на ‘рскавицата и на синовијалната течност, кои обезбедуваат заштитна обвивка на краевите на коските во телото на местата каде што се составуваат во зглобовите. Со стареењето, способноста на телото за поправање на оштетените зглобови се намалува поради намалувањето на содржината на амино шеќерот наречен глукозамин.

Глукозаминот се формира природно во телото од глукоза и глутаминска киселина, кои се добиваат од диететски извори. Но, староста, повредите и болестите ги намалуваат нивоата на глукозамин во телото, а преку земање на глукозамин како додаток на храна ја зголемуваме способноста на организмот за обезбедување на витални градбени материјали за замена на оштетените клетки.

Главната активност на глукозаминот во телото е да ја стимулира синтезата на ‘рскавицата во зглобовите. Исто така, преку инхибиција на разградбата на ‘рскавицата ефикасен е и во намалувањето на болката и воспалението околу зглобовите кое што е поврзано со остеоартритисот.

ФОРВИТА ® ГЛУКОЗАМИН  500 mg капсулите како додаток во исхраната  се препорачуваат  за сите физички  активни луѓе подеднакво како и за оние кои  се  занимаваат со спорт.

Category:

Additional information

СОСТАВ

1 капсула содржи:
Глукозамин сулфат 500 mg

ЕФЕКТИ

Главната активност на глукозаминот во телото е да ја стимулира
синтезата на ‘рскавицата во зглобовите. Исто така, преку
инхибиција на разградбата на ‘рскавицата ефикасен е и во
намалувањето на болката и воспалението околу зглобовите кое
што е поврзано со остеоартритисот.
Ефикасен во намалување на болката и воспалението на зглобовите
ФОРВИТА® ГЛУКОЗАМИН
ФОРВИТА ® ГЛУКОЗАМИН 500 mg капсулите како
додаток во исхраната се препорачуваат за сите
физички активни луѓе подеднакво како и за оние
кои се занимаваат со спорт.

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Возрасни и млади над 18 годишна возраст: 2-3
капсули на ден, пред оброците.