Форвита ® Хондроитин

Ја обновува рскавицата и ја зголемува подвижноста на зглобовите

Хондроитинот е природна супстанција која се наоѓа во телото
и го стимулира создавањето на главните компоненти за
изградба на ’рскавицата. Ја заштитува ’рскавицата со тоа што
го помага преземањето на водата и хранливите материи во
‘рскавицата, а истовремено ја инхибира активноста на
ензимите кои ја оштетуваат.
Хондроитинот се наоѓа кај луѓето во “рскавиците, коските,
кожата и во ѕидот на артериите. Го има и во рибите и
’рскавицата од ајкула.
Хондроитинот и хијалуронската киселина се основни
компоненти на зглобната ‘рскавица.

Category:

Additional information

СОСТАВ

1 капсула содржи:
Хондроитин сулфат 400 mg

ЕФЕКТИ

Активноста на хондроитинот вклучува подобрување и
одржување на структурата и функцијата на рскавицата
(наречено хондрозаштита), намалување на болката и
воспалението во остеоартритичните зглобови.
Капсулите ФОРВИТА® ХОНДРОИТИН се препорачуваат при
терапија и при превенција на остеоартитис сами или во
комбинација со ФОРВИТА ® ГЛУКОЗАМИН.

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Возрасни и млади над 18 годишна возраст: по 1
капсула три пати на ден пред оброк.