Форвита® Osteo

Специјално прилагодена комбинација од калциум и витамин Д3
за одржување на здрави коски и борба против остеопорозата

Калциумот претставува минерал кој човечкиот организам го користи во изградбата на коските и забите. Основен предуслов за здрави коски е балансираната рамнотежа на нивото на калциумот во организмот.

Калциумот во комбинација со витамин Д3 може  значително да помогне како додаток во третман на состојбите со намалена густина на коските, посебно кај жените во периодот на менопауза.

Форвита® Оsteo се филм-обложени  таблети кои содржат калциум и витамин Д3, многу важни елементи за раст, формирање и јакнење на коските. Витаминот Д3 ја овозможува ресорпцијата на калциумот од цревата.

Category:

Additional information

СОСТАВ

1 филм-обложена таблета содржи:
Калциум (во облик 600 mg
на калциум карбонат)
Витамин Д3 400 IE

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Возрасни и млади над 18 годишна возраст: 1 филм-обложена
таблета дневно со малку течност после јадење

ЕФЕКТИ

Форвита® Оsteo се филм-обложени таблети кои содржат
калциум и витамин Д3, многу важни елементи за раст,
формирање и јакнење на коските. Витаминот Д3 придонесува
за соодветна ресорпција на калциум и фосфор и помага во
одржување на нормална концентрација на калциум во крвта