Кактус Slimduo

Патентирана технологија за здрава и витка линија

Уникатна комбинација од две активни компоненти:
NeOpuntia® ја редуцира апсорпцијата на мастите
Cacti-Nea™ помага во отстранување на вишок течности од
организмот – природен диуретик
NeOpuntia® патентиран гранулат произведен од Opuntia žcus
indica (leaf extract) претставува природна состојка од
дехидриран кактус и е богат извор на растителни диетални
влакна. Поседува висок афинитет за врзување со мастите и со
тоа ја намалува нивната апсорпција во телото. На овој начин
мастите кои ќе бидат врзани нема да се апсорбираат во тенките
црева и ќе бидат исфрлени од дигестивниот тракт, пред да
бидат складирани во масните клетки.
Cacti-Nea™ Opuntia žcus indica (fruit extract) претставува
природен диуретик добиен од плодот на растението Opuntia
žcus indica. Помага во отстранување на вишок течности од
организмот.
Cacti-Nea™ во својот состав содржи голем број минерали меѓу
кои и калциум кој е потребен за одржување на коските.

Additional information

СОСТАВ

1 таблета содржи:
NeOpuntia® 650 mg
(Opuntia žcus indica – leaves)
Cacti-Nea™ 200 mg
(Opuntia žcus indica – fruit)

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Возрасни и млади над 18 годишна возраст: 1 до 2 таблети, 30 до
60 минути после секој оброк