Ликопен+Витамин Е

Моќен природен антиоксиданс

Ликопенот е моќен антиоксиданс од групата на каротеноиди. Тој поседува силен капацитет за врзување на слободни радикали, двојно поголем од β- каротен и 10 пати поголем од Витамин Е.

Ликопенот е биоантиоксиданс со висока биолошка активност во различни ткива на човечкиот организам. Зголемениот внес на ликопен во секојдневната исхрана  е поврзан со намалување на ризикот  од болести поврзани со простатата.

Помага во намалување на крвниот притисок при блага хипертензија, со зголемување на артериската флексибилност и регулирање на нивото на холестерол во крвта. Ликопенот ги штити артериите и поволно делува и на работата на срцето.

Ликопенот има важна улога во зајакнувањето на имуниот систем.

Ликопен + Витамин Е 300 mg  + 10 mg  се вегетаријански капсули кои во својот состав содржат високо квалитетен екстракт од домати, произведен по најнова технологија во форма на микро капсули!

Ликопен + Витамин Е 300 mg  + 10 mg поволно влијаат врз машката репродуктивна способност и работата на простатата.

Ликопен + Витамин Е 300 mg  + 10 mg ја штити кожата од фотоиндуцирано стареење настанато од сончева експозиција и фактори од загадената околина.

Category:

Additional information

СОСТАВ

1 вегетаријанска капсула содржи:
Екстракт од домат 300 mg
содржи минимум 15 mg природен Ликопен
Витамин Е 10 mg

ЕФЕКТИ

Ликопен+витамин Е капсулите поволно влијаат врз машката
репродуктивна способност и здравјето на простатата. Исто
така, ја штитат кожата од стареење поттикнато од сончевите
зраци и други фактори од загадената средина.

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Возрасни и млади над 18 годишна возраст: 1 капсула дневно со
малку течност после јадење.