Малина Femme

Ослободување од менструални тегоби на природен начин

Сувиот екстракт од малина е богат извор на полифеноли,
флавоноиди, мала количина на фенолни киселини (кафеинска,
хлорогенска), витамини и минерали.
Традиционално листот од малина се препорачувал за
третирање на различни состојби најчесто поврзани со
менструалниот циклус, породувањето, како и заболувања на
гастроинтестиналниот тракт : мачнина , повраќање и дијареа .
Сите припаднички на понежниот пол барем еднаш во животот
се соочиле со болки за време на менстуалниот циклус.
Традиционално нашите мајки и баби за време на тие денови
вареле чај од лист од малина.
Таблетите Малина Феме се наменети за природно справување
со тегобите за време на менстуалниот циклус исто како и за
надминување на проблемите кои се јавуваат за време на
менопаузата.

Additional information

СОСТАВ

1 таблета содржи:
Сув екстракт од лист од малина 400 mg

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Возрасни и млади над 18 годишна возраст:
1-2 таблети дневно со малку течност после јадење.