Тиква +ZN Active

Го подобрува здравјето на простатата

Сувиот  екстракт од семе од тиква содржи висок процент на незаситени масни киселини, фитостероли, цинк и витамин Е кои синергистичко имаат позитивен ефект врз простатата. Традиционално семето од тиква се употребува за зајакнување и подобрување на функцијата на уринарните патишта и мочниот меур.

Цинкот игра значајна улога во функцијата на многу ензимски процеси. Помага во формирањето на ДНК генетскиот материјал и е неопходен во процесите на делба и развој на клетките. Овој минерал помага во сите аспекти поврзани со машката репродукција, вклучувајќи го хормонскиот метаболизам и баланс и функцијата на простатата.

Таблетите Тиква + Zn active содржат  300 mg екстракт од семки од тиква и 15 мг Цинк и се препорачуваат при лесно зголемена  простата  и потешкотии при мокрењето.

Category:

Additional information

СОСТАВ

1 таблета содржи:
Сув екстракт од семки од тиква 300 mg

Цинк (во облик на цинк глуконат) 5 mg

ЕФЕКТИ

Таблетите Тиква + Zn active содржат 300 mg екстракт од семки
од тиква и 5 mg Цинк и се препорачуваат при лесно зголемена
простата и потешкотии при мокрењето

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Возрасни и млади над 14 годишна возраст: 1 таблета на ден